http://offthewall.dk/doorGets/data/billeder-2017/1565280206-doorgets5d4c47ce56396.jpgJeff Ibbo biografi

jeff


Jeg har altid tegnet, og i mellemskolen fik jeg maleren Alex Klingspor som tegnelærer.

I 1961-62 var jeg et halvt år på kunsthøjskole, med maleren Gunnar Jensen,som lærer, og jeg boltrede mig i den tids kunstneriske udtryk (pollock Poliakoff,cobra).

Jeg opsøgte igen Klingspor,og forsøgte det figurative "Mørkemaleri", Blandet med Ekelund, Vontilius inspiration.
Med den slags maleri,blev jeg i 64 optaget på kunstakademiet, hos Hjort-Nielsen,der gav mig lov til at ud-indvikle mig i tidens nyopdagelse: Popkunsten, og med stramme farvestærke tegneseriebilleder, ofte feltinddelte, hvor farverne og deres indbyrdes kombinationer, var sat i system, debuterede jeg i 1968-71 på kunstnernes efterårsudstilling og Charlottenborgs for- og efterårsudstillinger.

Op i 70erne udvikledes denne stil sig til billeder med groteske figurer,malet i en ret tænksom stil.

I 79, kastede jeg mig over et rastløst naturalistisk natur og menneskemaleri, uden nogen speciel stil, og dette ekspresmaleri førte mig igen ind i et expressivt figurmaleri, med aner i Flamsk ekspressionime (De Smet og Permeke) og Danske fabulanter, som Heerup.
De Farvede konturer rundt om formerne, og store ensartede flader.
Ny Debut i 86 på Charlottenborg, og K.E.91,og en hel væg med selvportrætter i Kulturministeriets Udstillingsbygning i Overgaden i 93, sammen med Flemming Born og Steffen Sølberg.
Den farvede kontur forsvandt gradvist fra midt i 90erne, for at genopstå som en ofte tynd stregfigur, der er stramt komponeret ind i billedfladen, som nu er blevet meget stoflige, lige som de billeder, jeg forsøgte at male i begyndelsen af tresserne.

Del denne side

Følg os

  • http://www.facebook.com/jeff.ibbo

2017-2019 © Jeff Ibbo & Grethe Tranberg